Sedmi Dnevi slovenskih svetovalnih središč 2011

Mreža 14 svetovalnih središč za izobraževanje odraslih in Andragoški center Slovenije sta letos že sedmič po vrsti organizirala dneve slovenskih svetovalnih središč. Letošnje dneve je še posebej zaznamovalo to, da je pet svetovalnih središč praznovalo že svojo deseto obletnico delovanja, in sicer svetovalna središča Koper, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto in Žalec.

Letošnji dogodki so potekali od 21. do 23. septembra 2011, nekateri že prej, drugi pa tudi kasneje. Na več kot 91 dogodkih so svetovalna središča promovirala formalne in neformalne programe izobraževanja odraslih v lokalnih okoljih, s poudarkom na aktualnih vsebinah in brezplačnih možnostih. V predstavitvah je bil poudarek tudi na večji prepoznavnosti svetovalnih središč za izobraževanje odraslih in predstavitvi brezplačne podpore ter svetovanja, ki ju središča nudijo.

Izšla pa je tudi tretja številka skupnega časopisa štirinajstih svetovalnih središč za izobraževanje odraslih – Info ISIO 2011. V njem so predstavljene različne možnosti izobraževanja odraslih (izobraževalni programi za pridobitev višje stopnje izobrazbe, krajše oblike spopolnjevanj in usposabljanj tako za delo kakor tudi za osebni razvoj). Med posameznimi prispevki lahko najdete številne koristne informacije in spletne povezave s področja izobraževanja odraslih, časopis pa popestrijo tudi uspešne zgodbe odraslih posameznikov, ki kažejo na to, da za izobraževanje ni nikoli prepozno.


Informativno-svetovalna dejavnost v izobraževanju odraslih, datum izpisa: 25.10.2021, 22:57:32