Domov
ISIO
/ACS
Svetovalno
središče
Mreža
svetovalnih središč
Dokumenti
in gradiva
Slovar
pojmov
Knjižna
polica
 
   
     
 IZBOR VSEBIN

Kdo smo?

Kje smo?

Razvojno delo na
področju svetovalne
dejavnosti ACS

Mednarodno
sodelovanje

Projekt GOAL

Kakovost v svetovalnih
središčih


Svetovanje zaposlenim
 RAZPRAVLJALNICA

Razpravljalnica za svetovalce
svetovalnih središč
  

 

Dnevi slovenskih svetovalnih središčDnevi slovenskih svetovalnih središč potekajo tretji ali četrti teden v septembru, v času, ko se odraslih odločajo za vpis v izobraževanje. Poglavitni namen je promocija formalnih in neformalnih izobraževalnih programov ter predstavitev svetovalne podpore odraslim v središčih ISIO ter pri njihovih partnerskih organizacijah. Letošnji bodo potekali med 25. in 27. septembrom 2019.

Vseh sedemnajst svetovalnih središč (središč ISIO) skupaj s partnerskimi organizacijami vsako leto pripravi več medijsko odmevnih dogodkov o možnostih formalnega in neformalnega izobraževanja v novem šolskem letu ter o svetovalni podpori odraslim v izobraževanju. Svojo dejavnost predstavljajo na različnih javnih mestih, kjer so informacije dosegljive čim več odraslim. Z dogodki v teh treh dneh želimo povečati prepoznavnost središč v lokalnem okolju in ljudem predstaviti, kakšne možnosti svetovanja in podpore središča ponujajo. Hkrati želimo promovirati učenje in izobraževanje ter spodbuditi odrasle k sodelovanju v formalnih in neformalnih izobraževalnih programih.Tudi letos bodo pripravila veliko različnih brezplačnih dogodkov, seznam vseh bo objavljen v sredini septembra 2019.


SEZNAM DOGODKOV Z INFORMACIJO O KRAJU IN ČASU IZVEDBE


Središča ISIO se odločajo za različne oblike promocije izobraževanja: večina izvaja različne dogodke na javnih mestih in v nakupovalnih središčih in tako približa informacije tudi odraslim, ki svetovalne pomoči sicer ne iščejo v svetovalnem središču. Odraslim pa ponujajo tudi mnogo drugih brezplačnih dogodkov: predavanj, delavnic, predstavitev ter drugih tudi strokovnih dogodkov. V vseh svetovalnih središčih v tem času v lokalnih medijih intenzivno promovirajo dogodke in možnosti učenja v lokalnem okolju. Tako bo tudi letos vseh 17 središč izpeljajo preko 130 različnih brezplačnih dogodkov, nekateri med njimi so tudi večdnevni.

Leta 2009 smo prvič pripravili skupen časnik vseh svetovalnih središč za izobraževanje odraslih - v 2018 je izšla že deseta številka. Njegov namen je odraslim predstaviti možnosti izobraževanja in učenja, novosti v formalnem in neformalnem izobraževanju ter jih s koristnimi informacijami usmeriti na spletne strani, kjer lahko dobijo nadaljnje informacije. Časopise iz preteklih treh let si lahko ogledate na tej povezavi. Letos pa že pripravljamo novo, enajsto številko, ki bo konec avgusta objavljena tu.


Info ISIO 2018-2019

<< Nazaj
 
Natisni | Pravno obvestilo | Piškotki | Datum: 21.08.2019
 
DOGODKI
Temeljno usposabljanje vodij in svetovalcev središč ISIO

Spopolnjevanje svetovalcev v središčih ISIO - Razvoj in načrtovanje kariere

18. 4. 2019 - Delavnica središč ISIO

Arhiv dogodkov
UPORABNE POVEZAVE

Zakonodaja s področja vzgoje in izobraževanja
Izobraževalni programi
Izvajalci izobraževanja odraslih
Domači razpisi v izobraževanju
Financiranje izobraževanja odraslih
Druge domače povezave
Tujina - povezave

 
SVETOVALNI KOTIČEK

Če potrebujete informacijo ali nasvet, povezan z izobraževanjem odraslih, nam vprašanje lahko zastavite v Svetovalnem kotičku.