Domov
ISIO
/ACS
Svetovalno
središče
Mreža
svetovalnih središč
Dokumenti
in gradiva
Knjižna
polica
 
   
     
 IZBOR VSEBIN

Kdo smo?

Kje smo?

Razvojno delo na
področju svetovalne
dejavnosti ACS

Mednarodno
sodelovanje

Projekt GOAL

Kakovost v svetovalnih
središčih


Svetovanje zaposlenim
 RAZPRAVLJALNICA

Razpravljalnica za svetovalce
svetovalnih središč
  

 

Dnevi slovenskih svetovalnih središčDnevi slovenskih svetovalnih središč potekajo tretji ali četrti teden v septembru, v času, ko se odraslih odločajo za vpis v izobraževanje. Poglavitni namen je promocija formalnih in neformalnih izobraževalnih programov ter predstavitev svetovalne podpore odraslim v središčih ISIO ter pri njihovih partnerskih organizacijah. Letošnji bodo potekali med 23. in 25. septembrom 2020.

Vseh sedemnajst svetovalnih središč (središč ISIO) skupaj s partnerskimi organizacijami vsako leto pripravi več medijsko odmevnih dogodkov o možnostih formalnega in neformalnega izobraževanja v novem šolskem letu ter o svetovalni podpori odraslim v izobraževanju. Svojo dejavnost predstavljajo na različnih javnih mestih, kjer so informacije dosegljive čim več odraslim. Z dogodki v teh treh dneh želimo povečati prepoznavnost središč v lokalnem okolju in ljudem predstaviti, kakšne možnosti svetovanja in podpore središča ponujajo. Hkrati želimo promovirati učenje in izobraževanje ter spodbuditi odrasle k sodelovanju v formalnih in neformalnih izobraževalnih programih.Tudi letos so pripravila veliko različnih brezplačnih dogodkov. Seznam izvedenih bo po 10. septembru na voljo na spodnji povezavi.


SEZNAM DOGODKOV Z INFORMACIJO O KRAJU IN ČASU IZVEDBE

(na voljo bo po 10. septembru 2020)


Središča ISIO se odločajo za različne oblike promocije izobraževanja: večina izvaja različne dogodke na javnih mestih in v nakupovalnih središčih in tako približa informacije tudi odraslim, ki svetovalne pomoči sicer ne iščejo v svetovalnem središču. Odraslim pa ponujajo tudi mnogo drugih brezplačnih dogodkov: predavanj, delavnic, predstavitev ter drugih tudi strokovnih dogodkov. V vseh svetovalnih središčih v tem času v lokalnih medijih intenzivno promovirajo dogodke in možnosti učenja v lokalnem okolju. Tako bo tudi letos vseh 17 središč izpeljajo okrog 180 različnih brezplačnih dogodkov, nekateri med njimi so tudi večdnevni.

Leta 2009 smo prvič pripravili skupen časnik vseh svetovalnih središč za izobraževanje odraslih - v 2019 je izšla že enajsta številka. Njegov namen je odraslim predstaviti možnosti izobraževanja in učenja, novosti v formalnem in neformalnem izobraževanju ter jih s koristnimi informacijami usmeriti na spletne strani, kjer lahko dobijo nadaljnje informacije. Časopise iz preteklih treh let si lahko ogledate na tej povezavi.


Info ISIO 2019-2020

<< Nazaj
 
Natisni | Pravno obvestilo | Piškotki | Datum: 12.08.2020
 
DOGODKI
Usposabljanje svetovalcev središč ISIO s področja timskega dela

Delavnica središč ISIO

Usposabljanje za uporabo svetovalnih pripomočkov za načrtovanje in razvoj kariere

Arhiv dogodkov
UPORABNE POVEZAVE

Zakonodaja s področja vzgoje in izobraževanja
Izobraževalni programi
Izvajalci izobraževanja odraslih
Domači razpisi v izobraževanju
Učenje in izobraževanje na daljavo
Financiranje izobraževanja odraslih
Druge domače povezave
Tujina - povezave

 
SVETOVALNI KOTIČEK

Če potrebujete informacijo ali nasvet, povezan z izobraževanjem odraslih, nam vprašanje lahko zastavite v Svetovalnem kotičku.