Domov
ISIO
/ACS
Svetovalno
središče
Mreža
svetovalnih središč
Dokumenti
in gradiva
Knjižna
polica
 
 IZBOR VSEBIN

Kdo smo?

Kje smo?

Razvojno delo na
področju svetovalne
dejavnosti ACS

Mednarodno
sodelovanje

Projekt GOAL

Kakovost v svetovalnih
središčih


Svetovanje zaposlenim
 RAZPRAVLJALNICA

Razpravljalnica za svetovalce
svetovalnih središč
  

 

Dnevi svetovalnih središčDnevi svetovalnih središč potekajo tretji ali četrti teden v septembru, v času, ko se odraslih odločajo za vpis v izobraževanje. Poglavitni namen je promocija formalnih in neformalnih izobraževalnih programov ter predstavitev svetovalne podpore odraslim v središčih ISIO ter pri njihovih partnerskih organizacijah. V letu 2020 so potekali med 23. in 25. septembrom 2020.

Vsa svetovalna središča (središč ISIO) skupaj s partnerskimi organizacijami vsako leto pripravi več medijsko odmevnih dogodkov o možnostih formalnega in neformalnega izobraževanja v novem šolskem letu ter o svetovalni podpori odraslim v izobraževanju. Svojo dejavnost predstavljajo na različnih javnih mestih, kjer so  informacije dosegljive čim več odraslim. Z dogodki v teh treh dneh želimo povečati prepoznavnost središč v lokalnem okolju in ljudem predstaviti, kakšne možnosti svetovanja in podpore središča ponujajo. Hkrati želimo promovirati učenje in izobraževanje ter spodbuditi odrasle k sodelovanju v formalnih in neformalnih izobraževalnih programih.Tudi v letu 2020 so pripravila veliko različnih brezplačnih dogodkov. Seznam izvedenih si lahko ogledati na sledeči povezavi.


SEZNAM DOGODKOV Z INFORMACIJO O KRAJU IN ČASU IZVEDBE


Središča ISIO se odločajo za različne oblike promocije izobraževanja: večina izvaja različne dogodke na javnih mestih in v nakupovalnih središčih in tako približa informacije tudi odraslim, ki svetovalne pomoči sicer ne iščejo v svetovalnem središču. Odraslim pa ponujajo tudi mnogo drugih brezplačnih dogodkov: predavanj, delavnic, predstavitev ter drugih tudi strokovnih dogodkov. V vseh svetovalnih središčih v tem času v lokalnih medijih intenzivno promovirajo dogodke in možnosti učenja v lokalnem okolju. Tako je bilo v letu 2020 izpeljanih okrog 180 različnih brezplačnih dogodkov, nekateri med njimi so bili tudi večdnevni.

Leta 2009 smo prvič pripravili skupen časnik vseh svetovalnih središč za izobraževanje odraslih - v 2020 je izšla že dvanajsta številka. Njegov namen je odraslim predstaviti možnosti izobraževanja in učenja, novosti v formalnem in neformalnem izobraževanju ter jih s koristnimi informacijami usmeriti na spletne strani, kjer lahko dobijo nadaljnje informacije. Časopise iz preteklih treh let si lahko ogledate na tej povezavi.


Info ISIO 2020-2021

<< Nazaj
 
Natisni | Pravno obvestilo | Piškotki | Datum: 16.06.2021
 
DOGODKI
Novo strokovno gradivo Svetovanje po internetnih orodjih

Nov strokovni priročnik Kazalniki kakovosti svetovalne dejavnosti v izobraževanju odraslih

Smernice za izvajanje svetovalne dejavnosti v IO, ki se izvaja kot javna služba

Arhiv dogodkov
UPORABNE POVEZAVE

Zakonodaja s področja vzgoje in izobraževanja
Izobraževalni programi
Izvajalci izobraževanja odraslih
Domači razpisi v izobraževanju
Učenje in izobraževanje na daljavo
Financiranje izobraževanja odraslih
Druge domače povezave
Tujina - povezave